Eesti köögi olemus

Saame ju eesti köögi mõtestamisel õige otsa peale siis, kui taipame, et eestlane on endasse koondanud parima kõigilt neilt rahvastelt, kellega on sajandite vältel koos elanud. Rootslaste rahulikkus, taanlaste terve mõistus, sakslaste sihipärasus ja venelaste veendumus oma käidava tee õigsuses pesitsevad igas eestlases. Eesti köök on samuti teistelt rahvastel üle võtnud parima, lisanud sellele oma ainuomase nüansi ja püüdlemise täiuslikkuse poole ning on tänu sellele äärmiselt põnev ja mitmekesine.

Peakokk Rene Uusmehe sõnul on moodsa eesti köögikunsti juured eesti traditsioonides ja kultuuris, vanaemade lihtsas tarkuses. “Oleme endale ülesandeks seadnud seda kultuuri tänapäevaste meisterlike oskuste ja tehniliste võimalustega vääristada nii, et tulemus oleks alati isikupärane, kordumatu ja päris.”

Broneeri tuba

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega.Loe rohkem Nõustun